Karavan Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Karavan yapımında en önemli faktör yalıtımdır. Karavan içinin yazın yüksek sıcaklıklara ulaşması ve Soğuk havalarda eksi derecelere ulaşmasını istemiyorsanız sağlıklı ve etkili karavan içi yalıtım yapılması gerekmektedir. Yalıtım malzemelerini seçiminde kanserojen malzeme olmaması, kolay yanıcı bir madde olmaması ve karavan uygun olan yalıtım malzemeleri kullanılması ilerde yaşam alanınızın dış etkenlere karşı korunaklı olmasına imkân verecektir.

Karavan içi izolasyona harcayacağınız zaman ve bütçe size zaman içinde geri dönüş sağlayacaktır. Yazın ve Kışın ne demek istediğimizi çok daha iyi anlayacaksınız.

Karavan izolasyon Öncesi Temizlik

Karavan içi izolasyona geçilmeden önce kaplama malzemelerinin den çok daha etkili sonuç alınması için aracın tüm zeminin pas ve gereksiz olan vida veya zemin kaplamasını engelleyecek olan girinti ve çıkıntıların düzeltilmesi ve temizlenmesi ile başlanması gerekmektedir. Bu noktada size VD40 pas sökücü ihtiyacınızı karşılayacaktır.

 

 

Pas Temizliğinden Sonra Koruma (Epoksi)

Karavan iç izolasyon öncesi temizlik bittikten sonra yalıtım için bir Epoksi ürünü tercih edilebilir. Epoksi su yalıtımı için etkili bir üründür. Ayrıca Tekne, Karavan gibi birçok alanda bu ürünler tercih edilmektedir.

Eposki Nedir ? Epoksi, fiber tekne tamiri dahil, tekne yapımı ve onarımında birçok işe yarayan harika bir madde. Kullanımı teknelerle sınırlı değil ve genel ahşap işlerinde, hatta ev içi onarımlarda bile kullanılabililen bir yalıtım malzemesidir.

 

Araç İçi Kaplama Malzemesi (Bizofil)

Karavan içi izolasyon adımlarında Bizofil gelmektedir. Epoksi ile yapılan yalıtım sonrasında dış etkenlere karşı korunaklı olması açısından Bizofil Karavan yalıtım malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Farklı alternatiflere sahip olan Bizofil Karavan yalıtımı konusunda size etkili bir sonuç verecektir.

Bizofil ürünün farklı seçenekleri bulunmaktadır. AB Bizofil (Tek Kat alüminyum tek kat balon) ABA Bizofil (Çift Kat Aluminyum Tek Kat Balon) ABBA Bizofil (Çift kat alüminyum Çift kat balon) ABFBA (Çift kat alüminyum ve çitf kat balon ayrıca PE köpük katmanı seçenekleri arasından birisini tercih edebilirsiniz.

Bizofil sayesinde far ve haşerelerin yaşaması engellenmektedir. Bizofil üzerinde haşereler barınması engellenmektedir. Yansıtıcı özelliği ile dışardan gelen soğuk havayı engeller, araç içinden dışarıya sıcaklığın gitmesini korur.

 

Karavan Yalıtım Malzemesi İzogreen Keçe

Karavan yalıtım malzemeleri arasında olan ve asıl yalıtımı sağlayan ürünler arasında olan İzogreen keçe karavan yalıtımında önemli ve düzgün olarak yalıtım yapılması için gerekli olan bir yalıtım ürünüdür. Doğru malzeme ile yapılacak olan yalıtım size konaklamalarınızda ve seyahatlerinizde izolasyon sağlayacaktır.

Genelde yalıtımda taş yünü, cam yünü, strafor gibi insan sağlığına zararlı olan katmanlar kullanılmaktadır. Araç içinde oluşacak olan yüksek sıcaklık ve soğuklarda sizi koruyabilecek ve en önemlisi yanma riskinin çok zor olduğu izolasyon malzemesi izogreen olduğu görülmektedir. Araçların sürekli olarak hareket halinde olması ve titreşim diğer yalıtım malzemelerinin toz çıkarmasına neden olmaktadır.

İzogren Nedir ? Izogreen Hava doğuşumlu ses yutumu için kot pantolonların %100 geri dönüştürülmesi ile yüksek alev dayanım mukavemeti kazandırılarak üretilmiş Isı ve Ses Yalıtım ürünüdür. Tüm duvar boşluklarında, fabrikalarda ısı ve ses yalıtımı için kullanılır. %100 Türk malıdır. Yoğunluğu 50 kg/m3 olup istenilen kalınlıklarda üretilmektedir.

İzogreen Özellikleri ;

  • Yüksek ısı ve ses yalıtımı sayesinde enerji tasarrufu sağlar
  • Alev geciktirici B1, S2, d0
  • Mükemmel Ses Emme
  • Sağlığa zarar vermez. Kanserojen madde içermez.
  • Kullanım esnasında özel koruma ekipmanları gerektirmez. Tahriş etmez kaşındırmaz
  • Isı İletim Katsayısı 0,036 W/mk
  • Ses Dalgalarını yüksek miktarda absorbe edebilir.
  • Haşere, Küf barındırmaz
  • %80 geri dönüştürüldüğünden doğa ve insanlara dosttur
  • Uzun kullanım süresi vardır.