Karavanda Cam Seçimi

Karavanda cam Seçimi için önemli unsurların arasındadır. Karavan içi yalıtımın doğru yapılması yazın karavanınızın serin olmasına kışın ise karavanın sıcak olması için gerekli olan ve karavan yapımında en önemli faktörlerin başında gelen bir durumdur.

Karavanda Cam Türleri Nelerdir ?

Fiberglas Cam ; Karavanlar için Özel üretilen Camlardır. Genel olarak Yurtdışından ithal edilmektedir. Arasında direk olması ve yalıtım avantajı ile Karavan camları arasında tercih edilebilir.

Sürgülü Cam ; Minibüslerde kullanılan camlardır. Karavan camları kadar yalıtım sağlamayan fakat fiyat olarak çok daha ekonomik olan camlar. Sürgülü olması seyir halinde çok daha rahat kullanım sağlamakta olup karavan içinde hava sirkülasyonu nu daha yoğun sağlamaktadır.

 

Karavan Özel Camlar

Karavan için Özel camlar Türkiye de fazla üretilmediği için genel olarak Yurtdışında ithal edilmektedir. Bu nedenle fiyat performansı olarak Sürgülü camlara göre %70 daha fazla bir bütçe ile sahip olabileceğiniz camlarBirinci seçenekte karavan için üretilen özel camlar bulunmaktadır. Fiyat yönünden oldukça yüksek olan Karavan Camları Isı yalıtımı konusunda diğer camlara göre tam tersi olarak oldukça verimlidir. Ayrıca Karavan Özel Camların aralarında direk olmadığı için çok daha ferah bir ortam oluşturmaktadır.

Karavan Sürgülü Camlar (Minibüs Camları)

Karavan Özel Cam yerine Sürgülü camlar da sizin için bir alternatif olacaktır. Yolcu taşıma minibüslerinde kullanılan Sürgülü camlar olarak bilinen camlar Karavan camlarına göre artıları ve eksileri bulunmaktadır. Genel olarak Karavan yapımında Sürgülü camlar tercih edilmektedir. Sürgülü Karavan Camları fiyat yönünden Karavan için özel yapılan camlara göre oldukça uygun fiyatları vardır. 4/1 yakın fiyat avantajı bulunmaktadır. Diğer bir avantajı ise araç seyir halinde iken karavan özel camları açılamaz olmasına rağmen Karavan Sürgülü camların açılması konfor ve araç içi havalandırma konusunda karavan özel camlara göre avantaj sağlamaktadır. Sürgülü Karavan camları yerli üretim olarak bulabilirsiniz. Karavan Sürgülü camlar Temperli olarak üretilmektedir. Temperli camlar Genel olarak araç içinde Sürgülü camlar kullanılması yaygın ve tercih edilen bir seçenektir. Fakat sabah kalktığınızda aracın arka kısmında manzara seyretmek için Özel Karavan Camı tercih edilmesi Direk olmadan manzara seyretmenize imkân sağlayacaktır.